Ранглисти: Огромно изкачване за Кузманов и сериозно пропадане на Томова

от в 04:42 на 10.04.2023
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече с тук и с това настава време за обновяването на световната ранглиста при мъжете и при жените, която днес носи както добри, така и лоши новини за някои от родните ни представители.

В хода на отминалата седмица безспорно под светлините на прожекторите попадна Димитър Кузманов, който се включи в квалификациите на АТР 250 турнира в Маракеш. Мико демонстрира впечатляващо ниво на тенис, за да преодолее пресявките в мароканския град, преди впоследствие да се поздрави с дебютната си победа в основна схема на АТР надпревара на клей, но в крайна сметка походът му в състезанието беше спрян от отказване поради контузия в осминафиналите, където българинът преклони глава срещу бъдещия шампион Роберто Карбайес Баена. Завоюваните точки за световната ранглиста пък отвеждат пловдивчанина до скок с цели 16 позиции в класирането, като по този начин Кузманов вече заема 191-во място в ранкинга, с което си възстановява статута на втора ракета за родината ни.

21-годишният Адриан Андреев, който подобно на Мико беше сполетян от травма, допусна поражение в първия кръг на квалификациите на АТР 250 турнира в Ещорил, но въпреки това бележи прогрес от цели пет места в класацията на АТР и макар от днес да е трета ракета на страната ни, то софиянецът е ранкиран под номер 197, като с това отново ще имаме трима родни представители в първите 200 на планетата. Известно отстъпление от една позиция се забелязва при Александър Лазаров, докато младият Пьотр Нестеров записва нов личен връх, изкачвайки се до 733-то място, макар и да не взе участие на нито една надпревара.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова далеч няма толкова положителни емоции през днешния ден, след като си избра да не се включи в нито един WTA турнир, което обаче ѝ коства прескъпо и българката се раздели с цели 55 точки от актива си. Подобно редуциране никога не носи със себе си добри вести и софиянката претърпява пропадане с 10 позиции в световната ранглиста, но все пак запазва статута си на представителката на първата стотица, като заема номер 98 в класацията на WTA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Огромно изкачване за Кузманов и сериозно пропадане на Томова Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | александър лазаров | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | пьотр нестеров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook