Ранглисти: Прогрес за Кузманов; Шейнгезихт прелетя с близо 100 места напред

от в 08:55 на 10.10.2022
Мартин Петков

Новата работна седмица е вече тук и с това настава време за обновяване на световната ранглиста, която през днешния ден е доста постна към родните представители и подвизите липсват.

Втората ни ракета Димитър Кузманов изигра добър турнир на кортовете в Аликанте, където се класира за четвъртфиналите и си осигури минимално изкачване от четири позиции в класацията на АТР, като вече заема статута на световен номер 168. Един от неочакваните герои на седмицата е Леонид Шейнгезихт, който причислява точките си от достигнатия полуфинал на турнира от категория М15 в Сабадел, които му позволяват да направи скок от 97 места, за да се превърне 914-та ракета на света. Също така в хода на отминалата седмица се проведе М15 надпревара в Созопол, на която участие взеха редица българи, ала те ще прибавят завоюваното идния понеделник, докато в това време взелите си почивки Адриан Андреев и Александър Лазаров запазват статутите си на трети и четвърти в подреждането на национално ниво.

При дамите положението също не е до толкова впечатляващо и голяма част от тенисистките ни регистрират отстъпление в световната ранглиста, сред които и първата ни ракета Виктория Томова, която губи две позиции и се свлича до 93-о място, но остава в топ 100. Созопол освен при мъжете, за втора поредна седмица прие турнир за жени, който беше спечелен от 18-годишната Денислава Глушкова и тийнейджърката се очаква идния понеделник да прелети с огромен брой позиции за класацията на WTA до дебют сред първите 1000 на света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Прогрес за Кузманов; Шейнгезихт прелетя с близо 100 места напред Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | бг тенис | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | леонид шейнгезихт | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook