Ранглисти: Прогрес за Томова; Андреев измества Кузманов и отново е втора ракета при мъжете

от в 04:51 на 20.02.2023
Мартин Петков

Новата работна седмица е вече тук и с това настава време за обновяването на световната ранглиста, която през днешния ден определено има какво да ни предложи, по повод българските представители.

Най-големият акцент през днешния ден несъмнено е фактът, че Адриан Андреев (№204), когото за последно видяхме на корта преди близо месец, отново си връща статута на втора ракета при мъжете за родината ни, след като Димитър Кузманов не съумя да защити точките си от достигнатия финал на ниво Чаланджър отпреди 12 месеца. По този начин Мико се раздели с цели 41 пункта от актива си, с което напусна световния топ 200 и от днес заема 216-а позиция в подреждането.

Също така за пореден понеделник впечатление прави първата ни ракета при дамите Виктория Томова, която напоследък се радва на сериозен възход в представянето си и след като през миналата седмица българката се завърна в първата стотица на планетата, то тя днес прогресира в класацията и вече е ранкирана под №99. Припомняме ви, че в последните дни Вики преодоля квалификациите на елитната WTA-1000 надпревара в Дубай, като вчера потегли успешно кампанията си в основната схема на състезанието, надделявайки над 48-ата в света Кая Канепи, и във втория кръг ще срещне третата ракета на планетата Джесика Пегула.

Това представяне на софиянката обаче несъмнено ще ѝ донесе ново изкачване за ранглистата идния понеделник, като тепърва предстои да разберем колко сериозно ще бъде то.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Прогрес за Томова; Андреев измества Кузманов и отново е втора ракета при мъжете Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | бг тенис | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook