Ранглисти: Рекорд и завръщане в топ 100 за Томова; Андреев дебютира в топ 250

от в 01:03 на 26.09.2022
Мартин Петков

Новата работна седмица е вече тук, с което настава време за обновяването на световната ранглиста, която през днешния ден е щедра към родните представители и намираме общо цели седем нови рекордни класиране за нашенците.

При мъжете несъмнено в центъра на вниманието попада 21-годишният Адриан Андреев, който не спира да впечатлява в последните седмици и след четвъртфинала в зала на Чаланджъра в Рен, то софиянецът надгради при участието си в Генуа, въпреки смяната на настилката към клей, за да достигне полуфиналната фаза. Талантът благодарение на страхотните си изяви е все по-близо до мечтата да се класира за квалификациите в началото на следващата година на Аустрелиън Оупън, като днес регистрира изкачване за класацията на АТР от цели 62 позиции и вече заема върховото си 247-о място в подреждането. Втората ни ракета Димитър Кузманов също се включи на състезанието в италианския град, но загуба още във втория кръг му позволи да се придвижи само с пет места напред в ранглистата, които пък се оказаха предостатъчно, за да подобри рекордния си ранкинг и вече е световен номер 158.

Топ представителката ни при дамите Виктория Томова беше изгубила нужния ритъм в представянето си през последните седмици и наглед заслужено се прости със статута си на тенисистка от световния топ 100, но с участието си на WTA 125 в Будапеща в отминалите дни отново влезе под светлините на прожекторите. Софиянката записа редица първокласни победи и се класира за дебютния си финал от подобна категория, където отстъпи в три сета, но въпреки това със завоюваното до момента българката се завръща сред първите сто на света, при това с подобрено върхово постижение - 93-а позиция. Огромен брой от останалите родни представителки в WTA в лицето на Гергана Топалова, Лиа Каратанчева, Михаела Цонева, Дария Шаламанова и Беатрис Спасова взеха пример от Вики и всички до една също подобно на първата ни ракета ознаменуваха изминалата седмица с подобрение на личните си рекорди за световната ранглиста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Рекорд и завръщане в топ 100 за Томова; Андреев дебютира в топ 250 Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | бг тенис | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook