Ранглисти: Рекордна позиция за Лазаров; Кузманов и Томова също със скок в класирането

от в 13:41 на 16.05.2022
Владислав Риждов

През последната седмица отново можехме да проследим изявите на голяма част от родните ни състезатели. Днес пък е време за традиционното обновяване на световната ранглиста, която носи добри новини за част от сънародниците ни.

Най-голям повод за радост има Александър Лазаров. През седмицата Лазаров записа четири поредни победи на Чаланджъра в Шимкент, тръгвайки от пресявките, за да достигне впоследствие до четвъртфиналите. Това носи скок от цели 36 позиции за Алекс, като от днес той вече заема върховата за себе си 370-та позиция в класирането. Втората ни ракета Димитър Кузманов също бележи прогрес, макар и той да е минимален. Мико, който днес излиза за първия си мач от квалификациите на Ролан Гарос, се изкачва с една позиция до номер 193. Друг наш сънародник, Адриан Андреев, който се завърна на корта с участие на Чаланджър надпревара в Чили, губи две позиции и от днес се намира на 364-о място в подреждането.

При дамите Виктория Томова прогресира с шест места, което изкачва българката до номер 113. През тази седмица Вики ще се опита да се класира за основната схема на Ролан Гарос, а при евентуално добро представяне първата ни ракета ще се доближи до дебют в топ 100. Изабелла Шиникова, която също ще играе в предварителните кръгове в Париж, пада с една позиция надолу до номер 229.

Официалната ранглиста на ATP можете да видите тук.

Официалната ранглиста на WTA можете да видите тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Рекордна позиция за Лазаров; Кузманов и Томова също със скок в класирането Владислав Риждов
Теми:  
александър лазаров | бг тенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook