Ранглисти: Рекордно класиране за Андреев; Томова напусна топ 100

от в 05:14 на 19.09.2022
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече тук, а с това настава време и за обновяването на световната ранглиста, която днес главно насочва вниманието ни към дамите, поради ангажираността на мъжете с участието на страната ни за "Купа Дейвис".

Преди всичко е редно да поздравим националния ни отбор начело с Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Александър Донски, които с общи усилия постигнаха победа за България с 3:0 срещу Южна Африка в сблъсък от Световна група II, като по този начин се класираме за плейоф за влизане в Световна група I през 2023-а година. Мико поради липсата си на участие в надпревара от АТР през изминалата седмица се разделя с едно място и от днес вече е под номер 163 в подреждането. Големият пробив дойде от страна на 21-годишния Адриан Андреев, който записа две впечатляващи победи на Чалънджъра в Рен и достигна четвъртфиналите, където отпадна в три сета от бившия шампион на US Open - Доминик Тийм, но цялостното представяне на софиянеца му заслужи изкачване от 22 позиции и ново рекордно класиране за класацията на АТР, като той вече заема върховото си 309-о място, затвърждавайки статута си на трета ракета за родината ни.

Топ състезателката ни в WTA Тура - Виктория Томова, преди повече от месец дебютира в световния топ 100, но поради липса на добри изяви в този период и ранно поражение на турнира в Букурещ, то тя напуска първата стотица и след загуба на 11 позиции вече е ранкирана под номер 109. За сметка на това пък втората ни ракета при дамите Изабелла Шиникова напомни за себе си и си спечели път напред в ранглистата, оставайки в близост до топ 200, но пред нея сега на дневен ред стои участието ѝ на силната WTA 500 надпревара в Токио, където през вчерашния ден преодоля квалификациите и ще има възможност да си заработи сериозен точкови актив от японската столица. Родните представителки, които регистрират рекордно класиране през тази седмица са третата в класацията на национално ниво Гергана Топалова, която бива придружена от неспирно прогресиращата 19-годишна Лиа Каратанчева и също младата Беатрис Спасова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Рекордно класиране за Андреев; Томова напусна топ 100 Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | бг тенис | бгтенис | виктория томова | гергана топалова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook