Ранглисти: Рекордно класиране за Кузманов и огромен скок за Иванов със 168 позиции!

от в 06:17 на 06.06.2022
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече тук, като с това настава време и за обновяването на световната ранглиста, която днес определено има с какво да зарадва почитателите на тениса у нас.

Димитър Кузманов изпраща успешно последните две седмици, в които имаше своите положителни моменти, след като бе на косъм от това да намери дебютно място в основната схема на турнир от Големия шлем, а впоследствие достигна полуфиналната фаза на Чалънджъра в Познан. Мико остави много добри впечатления с представянето си, надвивайки противници от доста сериозен калибър, сред които бе и бившата първа ракета при юношите Чун Хсин Ценг, като по този начин си осигури напълно заслужено изкачване в ранглистата с 18 позиции, което го отвежда до новото му върхово постижение в кариерата до момента - №179.

Поводи за гордост още ни донесе и 21-годишният Симон-Антони Иванов, който напоследък демонстрира най-доброто от играта си и достигна последователно финали на фючърс турнирите от категория М15 в Ираклион и Будва. Българинът чрез отличните си изяви съумя да се изкачи с цели 168 позиции в класацията, което го изстрелва до 798-о място и нов личен рекорд за младия ни сънародник. Погледите също така биват приковани и от Александър Лазаров, който благодарение на ранното отпадане на Адриан Андреев на Чалънджъра в Литъл Рок, от което бе породена загубата му на 39 позиции за световната ранглиста, ще го изпревари, като с това ще заеме и статута на трета ракета на родината ни.

При жените Виктория Томова изпраща със смесени чувства последните две седмици, в които не съумя да се класира на Ролан Гарос през квалификациите, ала за всеобща радост, дебютира в основната схема на ,,мейджъра" в Париж под формата на ,,щастлива губеща", но впоследствие напусна турнира след поражение от световната номер 9 Даниел Колинс в първия кръг. Няколко дни по-късно софиянката взе участие на WTA 125 надпреварата в Макарска, но отпадна след втория си двубой, което в крайна сметка ѝ носи възход с 9 места и от днес вече заема позицията на 131-ва в света, като същевременно мечтаният ѝ дебют в топ 100 отново се отлага. Други родни тенисистки със сериозен скок са тийнейджърката Лия Каратанчева и 26-годишната Джулия Терзийска, които респективно се изкачват в ранкинга с 87 и 51 места, като ще бъдат №959 и №467. Размествания на национално ниво липсват, поради което Изабелла Шиникова и Елица Костова запазват статута си на втора и трета ракета на страната ни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Рекордно класиране за Кузманов и огромен скок за Иванов със 168 позиции! Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | александър лазаров | бг тенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглиста | симон-антони иванов | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook