Ранглисти: Скок от над 20 позиции и ново най-добро класиране за Томова; Милев също с рекорд

от в 02:47 на 17.04.2023
Мартин Петков

Новата работна седмица е вече тук и след изиграването на поредните надпревари, целящи да дадат старт на клей сезона, то настава време за обновяването на световната ранглиста при мъжете и при жените, като днес повод за радост за родните почитатели на тениса безспорно има.

Вниманието през изминалата седмица изцяло беше насочено към първата ни ракета при дамите Виктория Томова, която се представи повече от отлично на силния турнир от категория W80 в испанския град Сарагоса. Българката, която беше втора поставена в схемата, загуби едва един сет в хода на участието си в състезанието, като това се случи във финалния двубой, когато тя сътвори пълен обрат, за да се поздрави с най-голямата си титла от тази в Биариц през 2019-а година. Страхотното представяне на Вики пък ѝ носи сериозни дивиденти от гледна точка на класирането ѝ в световната ранглиста, като тя прибавя 100 точки към актива си и се изкачва с цели 23 позиции до рекордното за себе си 75-о място, подобрявайки предишното си върхово постижение на номер 87.

Сред водещите ни ракети на мъжката тенис сцена се забелязва известно отстъпление в класацията на АТР, като то е най-голямо за Адриан Андреев, който отбелязва спад от 16 места и от днес заема 213-а позиция, с което напусна топ 200, но пък за сметка на това Димитър Кузманов (№192), който е на крачка от класиране за основната схема на АТР 250 надпреварата в Баня Лука, остава в тази елитна компания. Добрите новини пък носи навършилият в събота 19 години Янаки Милев, който триумфира с втората си ITF титла в Анталия през вчерашния ден, но точките от грандиозния си успех ще прибави чак идния понеделник, като дотогава ще трябва да се задоволи с днешното си изкачване в класирането със "само" 22 позиции, с което вече е ранкиран под рекордния за себе си номер 650.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Скок от над 20 позиции и ново най-добро класиране за Томова; Милев също с рекорд Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook