Ранглисти: Спад за Томова и Кузманов, Лазаров със скок от над 60 места и върхово класиране

от в 05:41 на 12.09.2022
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече тук, като с това настава време и за обновяването на световната ранглиста, която днес буди смесени чувства в почитателите на тениса у нас.

В хода на отминалата седмица за първи път видяхме в игра Димитър Кузманов след отпадането му във финалния кръг на пресявките на US Open, но втората ни ракета далеч не впечатли с представянето си на Чаланджъра в Тулн и разочароващо отпадна на старта от квалификант, което наглед закономерно му коства три места в световната ранглиста и спад надолу в подреждането до номер 162. Най-голяма радост за страната ни с изявите си донесе Александър Лазаров, който тръгнал от квалификациите на турнира, провел се в академията на Рафаел Надал, достигна своя дебютен полуфинал от категория АТР Чаланджър. Това се превърна и в навярно най-успешната седмица за софиянеца в кариерата му, като благодарение на успехите си той се изстрелва с цели 62 позиции напред в класацията на АТР до рекордното за него 332-ро място, а любопитното в случая е, че под номер 331 ранкиран бива Адриан Андреев, поради което третата и четвъртата ни ракети се намират на непосредствена близост един от друг.

При дамите Виктория Томова, която преди месец осъществи мечтания си пробив в световния топ 100, не взе участие на турнир през изминалата седмица и отстъпва с четири места за ранглистата, но запазва статута си на представителка на първите сто - №98. Най-сериозният скок през днешния ден изобщо за българския тенис идва наглед неочаквано от вече 35-годишната Диа Евтимова, която се изкачва с 66 позиции в подреждането, ала освен ветеранката, положителни емоции ни носят и младите ни надежди в лицето на Гергана Топалова, Лия Каратанчева, Михаела Цонева и Беатрис Спасова, всяка от които регистрира ново рекордно класиране в класацията на WTA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Спад за Томова и Кузманов, Лазаров със скок от над 60 места и върхово класиране Мартин Петков
Теми:  
александър лазаров | бг тенис | бгтенис | виктория томова | диа евтимова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook