Ранглисти: Томова остава в топ 100; Кузманов, Андреев и Лазаров със загуба на позиции

от в 06:09 на 07.11.2022
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече тук и с това настава време за обновяване на световната ранглиста, която днес носи положителни емоции само за родните ни представителки в WTA Тура.

За съжаление, през днешния ден ставаме свидетели на прецедент, при който всички български състезатели при мъжете се свличат надолу в световната ранглиста. На първо място акцентът попада върху втората ни ракета Димитър Кузманов, който допусна ранно поражение на Чаланджъра в Бергамо и регистрира спад до 213-а позиция, а ситуацията с Александър Лазаров се оказа сходна, след като той инкасира загуба в откриващия кръг на квалификациите в италианския град и това му коства минимално свличане до №278. Адриан Андреев отново се отдаде на почивка след класирането си за пресявките на Аустрелиън Оупън и не взе участие на нито една надпревара, което пък му отреди спад от две позиции до 221-о място. Въпреки това втората, третата и четвъртата ни ракети гледат устремено към силно завършване на тенис сезона, като заедно през настоящата седмица се включват в турнира от категория Чаланджър в Руан, стартиращ основната си схема днес.

Най-добрата ни тенисистка при дамите - Виктория Томова, се представи далеч под очакванията на силната W100 надпревара в Шрьосбъри, което обаче ѝ коства отстъпление с едва една позиция за световната ранглиста и от днес нашенката вече заемаха статута на номер 90 в класацията на WTA. Сред останалите ни родни представителки никоя не съумя да изпъкне с впечатляващ резултат, но това бе попречи да бъде запазен възходът в подреждането за Гергана Топалова, Денислава Глушкова, Лиа Каратанчева, Дария Шаламанова и Беатрис Спасова, всяка от които макар и минимално подобрява върховото си постижение в световната ранглиста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Томова остава в топ 100; Кузманов, Андреев и Лазаров със загуба на позиции Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | александър лазаров | бг тенис | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook