Ранглисти: Томова с нов личен връх; Кузманов и Андреев близо до завръщане в топ 200

от в 04:33 на 27.02.2023
Мартин Петков

Новата работна седмица е вече тук и с това настава време за обновяването на световната ранглиста, която днес определено има с какво да зарадва почитателите на родния ни тенис.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова през последните седмици неспирно прогресира в представянето си, движейки се във възходяща линия, като най-сериозният успех на българката от старта на новия сезон дойде през миналата седмица. Вики успя да преодолее квалификациите на силната WTA 1000 надпревара в Дубай, където впоследствие в първия кръг от основната схема се наложи над ветеранката Кая Канепи, преди в трисетова битка да отстъпи на световната номер 3 Джесика Пегула. Томова с представянето си на най-големия турнир за годината на територията на Близкия Изток заслужи цели 75 точки за класацията на WTA, които ѝ донесоха изкачване в подреждането с 12 позиции и от днес първата ни ракета при дамите заема рекордното си 87-о място в подреждането.

Димитър Кузманов също впечатли в хода на отминалата седмица, след като на Чаланджъра в Бенгалуру се класира на първия си четвъртфинал през 2023-та, който бива подкрепен от скок с 14 позиции в световната ранглиста и по този начин Мико се доближава на непосредствена близост до завръщане в топ 200, бивайки ранкиран под номер 204, докато втората ни ракета при мъжете Адриан Андреев е само две места по-напред на 202-ра позиция. Редно е също така да отбележим, че понастоящем Александър Лазаров (№301) преодоля пресявките на елитния АТР 500 турнир в Дубай, като подпечата класирането си за основната схема в състезанието и това несъмнено идния понеделник ще бъде подплатено със сериозно изкачване за българина в ранкинга.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Томова с нов личен връх; Кузманов и Андреев близо до завръщане в топ 200 Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | александър лазаров | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook