Ранглисти: Томова с ново рекордно класиране; 19-годишният Милев със скок от над 70 места

от в 01:54 на 24.04.2023
Мартин Петков

Новата работна седмица е вече тук и с това настава време за обновяването на световната ранглиста, която днес определено ни носи нови поводи за гордост с родните ни представители при мъжете и при жените.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова, която през миналата седмица триумфира с титлата на престижната W80 надпревара в Сарагоса, за втори пореден понеделник записва нов личен връх в класацията на WTA, след като макар и да си взе почивка преди участието си на WTA 1000 турнира в Мадрид, то българката се изкачва с две позиции. По този начин от днес Вики вече е ранкирана под номер 73 и продължава с постепенни темпове да подобрява рекордните постижения в кариерата си.

На мъжката тенис сцена пък поредно сериозно впечатление прави вече 19-годишният Янаки Милев, който през днешния ден причислява точките от титлата си на М15 турнира в Анталия по-миналата седмица, с което прелита цели 77 места напред в световната ранглиста, за да запише нов личен връх в подреждането - 573-та позиция. Димитър Кузманов, който остана на един мач разстояние от основната схема на АТР 250 състезанието в Баня Лука, запазва статута си на втора ракета, като се изкачва с едно място до номер 191, докато Адриан Андреев остава трети на национално ниво и след осминафинала си на Чаланджъра в Оейраш се приближава до завръщане в топ 200, заемайки 207-ата позиция в класирането.

Пълната АТР ранглиста можете да разгледате тук, а WTA класацията тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Томова с ново рекордно класиране; 19-годишният Милев със скок от над 70 места Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook