Ранглисти: Томова вече с двуцифрен ранкинг; Кузманов и още 3-ма с рекордни места

от в 05:58 на 15.08.2022
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече тук, като с това настава време и за обновяването на световната ранглиста, която днес запазва положителните емоции от предходния понеделник и отново цели пет от родните представители бележат нови върхови класирания в класациите на АТР и WTA.

Димитър Кузманов продължава с пълни темпове възстановяването си от преболедувания COVID-19, който за втора последователна седмица не му позволи да вземе участие на турнир, но пък за сметка на това втората ни ракета за трети пореден понеделник ще подобри рекордната си позиция в световната ранглиста. Мико ще се изкачи с едно място в подреждането, след като при състезателите около него в класацията прогрес липсва и ще заеме върховото си постижение на световен №162. 

Най-доброто представяне в хода на отминалата седмица дойде от Адриан Андреев, който достигна осминафиналите на Чаланджъра в Меербуш и си заслужи прогрес от 24 позиции, които го отвеждат до 329-о място в световната ранглиста, а с това запазва и статута си на трета ракета за страната ни. Пьотр Нестеров е другото име при мъжете, което се радва на нов рекорден ранкинг, след като 19-годишният варненец ще се придвижи минимално напред в класацията на АТР и от днес вече е на 853-а позиция в подреждането.

Виктория Томова само преди седмица постигна един от най-значимите успехи в кариерата си, след като съумя да пробие в топ 100 на света. Първата ни ракета си взе заслужена почивка от кортовете след своебразния триумф, но това не ѝ попречи още днес да надгради над най-доброто си ранкиране, поради което ще заеме новата си рекордна позиция на световна номер 96.

Гергана Тополова също така донесе радостни новини за тениса у нас, след като завоюва титлата на Фючърса в Агадир миналата неделя, но поради едноседмичното забавяне при добавянето на точките от най-ниското ниво при професионалистите, то 22-годишната пловдивчанка бележи възход от цели 114 места, които я изстрелват на новото ѝ върхово постижение в световната ранглиста - №397, а с това се превръща и в трета ракета на България, задминавайки Джулия Терзийска. 18-годишната Лия Каратанчева пък прогресира с цели 35 позиции, като същевременно подобрява рекордното си класиране и от днес заема 710-то място в класацията на WTA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Томова вече с двуцифрен ранкинг; Кузманов и още 3-ма с рекордни места Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | бг тенис | виктория томова | гергана топалова | димитър кузманов | лия каратанчева | пьотр нестеров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook