Ранглисти: Трима млади българи с рекордни класирания; отстъпление за Томова, Андреев и Кузманов

от в 05:33 на 08.05.2023
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече тук, с което настава време за обновяването на световната ранглиста, след като миналия понеделник позициите в ATP и WTA класациите останаха непроменени, предвид факта че провеждащият се Мастърс турнир в Мадрид беше в разгара си. Размествания за родните ни представители през днешния ден не липсват, като макар и да спад в ранкингите на някои от най-добрите ни тенисисти, то друго записвах нови лични върхове по повод класирането си.

Димитър Кузманов, който през миналата седмица преодоля квалификациите на Чаланджъра в Прага, преди още на старта в основната схема да инкасира поражение, определено има за какво да съжалява днес, разделяйки се с 26 точки от актива си, които му костват цели 20 места за подреждането. По този начин Мико напуска топ 200 и вече заема 211-а позиция в световната ранглиста, но въпреки това запазва статута си на втора ракета за родината ни, предвид факта че Адриан Андреев също има спад от пет места, като се нарежда непосредствено зад пловдивчанина в класацията на АТР, бивайки ранкиран под номер 212.

Добрите новини пък безспорно са свързани с 22-годишния Симон-Антони Иванов, който прибавя към сметката си точките от финала на М15 турнира в Аламинос, като след силното си представяне в кипърския град се изкачва с цели 78 позиции и вече заема рекордното за себе си 626-о място в ранкинга. Варненецът обаче далеч не е капка в морето в това си начинание, след като тийнейджърът Янаки Милев също прави стъпки напред в класацията и от днес заема своя нов личен връх в подреждането на номер 568, приближавайки се постепенно към мечтания дебют в топ 500.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова пък няма особено с какво да се гордее днес, предвид факта че след ранните си поражения в Мадрид и в Реус инкасира спад от три места до 76-ата позиция в световната ранглиста. Въпреки това, то Вики ще има възможност съвсем скоро да се реабилитира, като прибави точки към актива си, след като влиза в ролята на топ поставена в квалификациите на WTA 1000 турнира в Рим. Гергана Топалова пък е единствената ни родна представителка на женската тенис сцена, която може да се похвали с рекордно класиране през днешния ден, и след скок от 10 позиции, то младата ни сънародничка вече е ранкирана под номер 301, докато трета в класацията на национално ниво остава Изабелла Шиникова, която наскоро триумфира с титлата на W15 надпревара в тунизийския град Монастир.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Трима млади българи с рекордни класирания; отстъпление за Томова, Андреев и Кузманов Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | бгтенис | виктория томова | гергана топалова | димитър кузманов | ранглисти | симон-антони иванов | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook