Ранглисти: Върхово място в топ 100 за Томова; Лазаров също с рекорд

от в 06:03 на 24.10.2022
Мартин Петков

Новата работна седмица е вече тук и с това настава време за обновяването на световната ранглиста, която днес носи радостни вести за мнозина от родните представители.

Александър Лазаров категорично попада под светлините на прожекторите, след като за втори пореден уикенд триумфира на Фючърс турнира от категория М15 в Созопол, правейки немалка крачка напред в посоката към мечтано класиране за квалификациите на Аустрелиън Оупън през януари. Българинът остави сериозни впечатления по време на тазгодишния Sofia Open, когато постигна и първата си АТР победа, като още тогава загатна, че амбициозната му цел изглежда напълно постижима. Алекс през днешния причислява точките от първия си триумф в комплекса "Санта Марина", които го изстрелват с 28 позиции напред и нашенецът освен че дебютира в световния топ 300, то той се помества на рекордната за себе си 289-а позиция в подреждането, а идния понеделник предстои да прибави към актива си нови пунктове след завоюваната титла вчера.

Димитър Кузманов пропусна и тази седмица поради възстановяването си от травма, като за радост, това не повлия на ранкинга му и втората ни ракета се задържа в близост до топ 200, заемайки 206-о място. Положителните новини за Мико също така са свързани и с факта, че след близо едномесечно отсъствие от Тура, пловдивчанинът отново ще се завърне в игра за Чаланджъра в Брест, стартиращ днес. Адриан Андреев се отдаде на заслужена почивка в отминалите дни, след като с отличните си изяви в последните месеци си спечели правото да се намира в позиция, която ще го класира за пресявките в Мелбърн, като статутът му на трети на национално ниво и световен номер 216 остава непокътнат.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова не впечатли при участието си на WTA 125 турнира в Руен и отпадна едва след два изиграни двубоя, но пък спечелените две точки се оказаха достатъчни на софиянката, за да изравни личния си връх в класацията на WTA - №91, затвърждавайки мястото си в топ 100 на света. Изабелла Шиникова пропусна отминалата състезателна седмица и днес се разделя с актив от 37 точки, които я свличат с цели 35 позиции в подреждането, поради което вече заема 267-о място и разликата ѝ на национално ниво с третата ни ракета в лицето на Гергана Топалова, ранкирана под номер 310, е все по-малка. Сериозни поздравления за представянето си заслужава пък 19-годишната Дария Шаламанова, която тръгвайки от квалификациите, достигна четвъртфиналната фаза на W25 Созопол 2, което ѝ носи куп позитиви и изпреварване на 128 състезателки в ранглистата, а с това и ново рекордно класиране - №808.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Върхово място в топ 100 за Томова; Лазаров също с рекорд Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | александър лазаров | бг тенис | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти | созопол

Коментари





Следвайте ни в Facebook