Ранглисти: Възход за Андреев, Кузманов и Лазаров

от в 06:22 на 07.02.2022
Диана Андреева

2022-ра започна с позитивна доза емоции, предоставени от българските състезатели по време на началните турнири от годината. Димитър Кузманов записа своята първа победа в пресявките на Голям шлем, Григор Димитров достигна до полуфиналите на ATP 250 събитие в Мелбърн, а Александър Донски остана на крачка от така желаната дебютна титла на ниво ITF за сезона. Тепърва предстои и да разберем какво очаква сънародниците ни в предстоящите им изяви, като още през тази седмица ще видим в игра част от представителите ни в професионалния тенис както при мъжете, така и при дамите.

Димитър Кузманов разполагаше с чудесна възможност, а именно да вземе участие в квалификациите на ATP събитие в Пуна, където за съжаление късметът му обърна гръб и му отреди тежък мач още в първия кръг. Мико не успя да преодолее препятствието пред себе си и допусна поражение още на старта, но въпреки това от днес се изкачва с цели пет позиции в световната ранглиста и достига до номер 215. 

Адриан Андреев започна отлично годината, а резултатите му допринесоха и към класирането му в световната ранглиста. Българинът от днес заема 375-ото място, което се дължи на солидния му възход от общо пет позиции. Александър Лазаров от своя страна също се изкачва в подреждането през тази седмица - четвъртата ни ракета е все по-близо до дебют сред първите 400, като към момента е номер 408. 

Виктория Томова продължава да бъде най-предно ранкираната наша сънародничка при дамите, като запазва 109-ата си позиция  в класацията и изглежда с чудесни шансове да атакува дебют в топ 100 през следващите месеци, тъй като няма да има почти никакви точки за защита в началните месеци. Колебливите резултати на Изабелла Шиникова през изминалите седмици пък са причината втората ракета на България да отстъпва с две места до номер 216. 

Цветана Пиронкова прекрати своите изяви на тенис корта принудително през миналата година поради контузия. US Open беше последният турнир, в който почитателите на българката имаха възможност да се насладят на играта й, а именно отсъствието й вече повече от пет месеца е и причината за сериозния спад в класирането й. От днес пловдивчанката е номер 338 и предстои да бъде изместена дори по-назад в близките седмици. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Възход за Андреев, Кузманов и Лазаров Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър донски | александър лазаров | Български тенис | виктория томова | димитър кузманов | изабелла шиникова | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook