Разкъсана тениска и сълзи: Полюсните емоции на Джокович и Алкарас в Синсинати (видео)

от в 19:36 на 21.08.2023
Мирела Николова

Снощният финален сблъсък на Мастърс турнира в Синсинати ни направи свидетели на поредния зрелищен епизод от съперничеството между Новак Джокович и Карлос Алкарас, които ни дариха с изобилие от първокласни разигравания в продължение на близо 4 часа. Въпреки физическите трудности, които изпита в хода на двубоя, и изоставането от сет и пробив, сърбинът за пореден път показа защо е наричан ментален гигант, успявайки да осъществи обрат и да завоюва трети трофей в Охайо.

Без съмнение този триумф е натоварен с още по-голямо значение за Ноле, имайки предвид болезнената петсетова загуба, която му нанесе испанецът преди малко повече от месец на финала на Уимбълдън. Сърбинът дори не се опита да прикрие огромното облекчение и екстаз при победата в Синсинати, тъй като непосредствено след последната точка в мача се строполи на корта, а секунди по-късно разкъса тениската си.

Въпросната реакция на 23-кратния шампион от Шлема силно напомняше на тази след историческия финал между него и Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън 2012, който продължава да е най-дългият финал в историята на "мейджър" надпреварите (5 часа и 54 минути). На пресконференцията си след триумфа Джокович още повече засили сравненията между двата споменати тенис трилъра, споделяйки, че вижда множество сходства в двубоите си срещу Алкарас и неговия легендарен сънародник.

На изцяло противоположния полюс пък се намираше Карлитос, който след поздрава на мрежата се отправи към стола си и се разплака. Впоследствие младокът заяви, че няма обяснение за тези си сълзи, тъй като се чувства горд от представянето си и в крайна сметка е напуснал корта щастлив.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tennis TV (@tennistv)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Разкъсана тениска и сълзи: Полюсните емоции на Джокович и Алкарас в Синсинати (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook