Разочарование за Кирьос на Diriyah Cup: Световният №14 го отстрани още на старта

от в 12:24 на 08.12.2022
Мартин Петков

Днешният състезателен ден на Diriyah Cup продължава с пълна сила и след като вече научихме имената на още двама четвъртфиналисти в лицето на Стан Вавринка и Александър Зверев, то мигновено на корта в Саудитска Арабия за мача си излязоха Ник Кирьос и Камерън Нори, които преди по-малко от месец отново се изправиха един срещу друг в двубой с демонстративен характер, ала тогава Мексико беше мястото на зрелището. Сблъсъкът в арабския град, който се провежда във формат 2 от 3 супертайбрек сета, не се радваше на особено голям брой зрители по трибуните, докато самата среща с присъствието на финалиста от Уимбълдън далеч не оправда очакванията за шоу, което винаги той носи на феновете, и британецът спечели необезпокоявано с 10:6 10:6, подпечатвайки си мач по-късно днес срещу Стефанос Циципас в четвъртфиналите на състезанието.

В началото на двубоя австралиецът не успя да се приспособи към условията на игра толкова бързо, което за негова сметка не представляваше никаква трудност за левичаря, и грешките от ракетата на Ник не закъсняха. Още при дебютната точка той пресили форхенд в аут, преди броени минути по-късно да направи и неприсъща за себе си двойна грешка, която го постави в ситуация да изостава с 1:5. Световният номер 22 постепенно намери ритъма в ударите си и намали пасива си, ала поредната неточност означаваше нов минипробив в актива на Нори, който надигра австралиеца в близост до мрежата и се поздрави с откриващия сет.

Във втората част събитията на корта по нищо се различаваха от видяното до момента, като британецът единствено връщаше топката от другата страна на мрежата, при което в опитите си да е агресивен финалистът от Уимбълдън бъркаше неистово. Паритетът в резултата не се задържа дори до първата смяна на полетата, след като двойна грешка постави Кирьос в губеща позиция, от която той така и намери път назад, докато световният номер 14 поддържаше константно високо ниво в отиграванията си и триумфира с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочарование за Кирьос на Diriyah Cup: Световният №14 го отстрани още на старта Мартин Петков
Теми:  
diriyah cup | демонстративни турнири | камерън нори | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook