Разочарование за публиката в Мексико: Беретини се отказа с травма и прати Руне на 1/2-финал!

от в 07:41 на 03.03.2023
Мартин Петков

Холгер Руне на старта на новия сезон допусна победната му серия в зала, започнала при триумфа му с титлата на Мастърса в "Берси", да намери своя край след поражение на турнира в Монпелие, което пък беше последно от травма в китката при участието на 19-годишния датчанин в Ротердам, където той се отказа преждевременно.

Взел си нужната почивка за възстановяване, тийнейджърът през настоящата седмица се включи на АТР 500 надпреварата в Акапулко, където до момента се представя на висота и през днешния ден в един от предполагаемите най-интригуващи мачове за състезанието се наложи над Матео Беретини, който имаше проблем от физическо естество, накарал го да преустанови участието си след само 29 минути игра - 6:0 1:0 и отказване. По този начин световният номер 10 пък става последният полуфиналист в турнира и в спор за място на първи финал за сезона ще срещне Алекс де Минор.

Двубоят стартира крайно негативно за италианеца, който не успяваше да насочи мерника си и допусна куп неточности в опитите си да е агресивен, при което безгрешният във всяко едно отношение Руне излезе с пробив аванс за по-малко от четвърт час на корта. Впоследствие бившият финалист от Уимбълдън изпитваше сериозни затруднения с тактическия план на скандинавеца да пласира топката единствено на бекхенда му, който несъмнено е най-слабият удар в арсенала на Беретини, който така и не съумя да намери нивото си, инкасирайки втори брейк.

В този момент станахме свидетели на необичайно събитие за турнира в Акапулко, след като заваля дъжд, който преустанови случващото се за близо 30 минути, но паузата по никакъв начин не подобри състоянието на римляна и още със завръщането си на корта световният номер 10 "върза геврек" на съперника си в откриващия сет. Мигновено след това скандинавецът нямаше никакви затруднения да спечели седми пореден гейм, когато нервите на Матео не издържаха да бива разгромен предвид физическия си дискомфорт, като той си счупи ракетата и взе решение да не влошава допълнително състоянието си, отказвайки се, с което прати тийнейджъра във финалната четворка на състезанието, но същевременно си навлече гнева на публиката, изразен в бурни освирквания при напускането си на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разочарование за публиката в Мексико: Беретини се отказа с травма и прати Руне на 1/2-финал! Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | матео беретини | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook