Редица играчи с искане за промяна

от в 14:30 на 25.07.2020
Катерина Георгиева
През последните няколко години ръководните органи в тениса предприеха редица промени с цел съкращаване на времето за игра – всички турнири от Шлема с изключение на Ролан Гарос завършват с тайбрек в петия сет, а при демонстративните надпревари един сет се играе до 4 гейма, като при резултат от 3-3 отново се стига до тайбрек.

Наскоро френският тенисист Жереми Шарди разкри, че твърдо подкрепя провеждането на реформи, които ще доведат до намаляване на дължината на мачовете, при условие че същината на играта бъде запазена.

„Гледането на тенис може да отнеме много време. Аз съм за въвеждането на промени, стига те да не влияят на самата същност на спорта – например съкръщаване на сетовете и секундите за изпълнение на сервис."

https://twitter.com/MatthereBattue/status/1286230149055295495?s=20

Сънародникът на Шарди - Ришар Гаске споделя неговите възгледи и смята, че тенис срещите трябва да са с по-малка продължителност.


„Вече изгубих желание да следя мачовете на Ролан Гарос, особено четири или петсетови двубои, дори да са между Надал и Федерер – гледаш ги от час и двадесет минути, а резултатът например е 7-6 1-0, досадно и уморително е.”

Доминик Тийм, който завоюва победата на демо надпреварата в Берлин, изрази радостта си от решението на организаторите изходът от мачовете да бъде решен чрез шампионски тайбрек в третия сет. Точно на финала световният №3 се наложи над Матео Беретини именно с такъв трети сет до 10 точки.

Тийм

„Все още предпочитам стандартния формат на точкуване, въпреки че бих приветствал въвеждане на шампионски тайбрек в решителния сет. Форматът може да бъде използван в ранните кръгове, тъй като носи много вълнение на публиката” – завърши австриецът.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Редица играчи с искане за промяна Катерина Георгиева

Коментари

Следвайте ни в Facebook