Редки сцени на финала: Активист за правата на бежанците нахлу на корта

от в 13:46 на 30.01.2022
Диана Андреева

Даниил Медведев и Рафаел Надал бяха в разгара на финалната битка от Откритото първенство на Австралия, когато изведнъж играта бе прекъсната. При резултат 5:3 във втория сет в полза на Надал и поредната възможност за пробив пред руснака охранители заобиколиха двамата състезатели.
Телевизионните камери не излъчиха събитията на корта, причинили паузата в срещата, защото това е против тяхната политика, а феновете извън "Род Лейвър Арена" така и не установиха причината за действията на операторите.

По-късно стана ясно, че мъж е нахлул на централния корт в "Мелбърн Парк". Той е скочил от височина близо три метра, за да покаже на света предварително подготвен постер, гласящ "Премахнете задържането на бежанците". Отговарящите за сигурността лица не позволиха ситуацията да ескалира допълнително и за секунди изведоха зрителя извън пределите на корта. Създалият се смут мигновено бе оставен в миналото и играта се възстанови, а не след дълго Медведев направи своя пореден пробив в сета, позволил му да запази шансовете си за успех и по-късно да поведе в общия резултат с 2:0 сета. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Редки сцени на финала: Активист за правата на бежанците нахлу на корта Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | медведев | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook