Рекордите, които бяха подобрени на Уимбълдън

от в 16:44 на 18.07.2019
Мария Петрова

Уимбълдън 2019 ще остане като един от най-запомнящите се турнири в последните години, а наред с това в Лондон бяха подобрени множество рекорди.

На Острова финалът при мъжете по BBC1 е бил гледан от 9,6 милиона души и е бил предпочетен пред финала на световното първенство по крикет. По всички платформи на BBC общо 28 милиона души са били достигнати, което е ръст от 4 милиона спрямо 2018.

В САЩ е бил регистрирано най-добро постижение от 2012 година. По ESPN ръстът е 30% спрямо 2018 и 114% само за финала в сравнение с 12 месеца назад.

Официалният сайт на Уимбълдън е отчел 4,13 милиона уникални устройства, които са използвали неговите различни услуги. Акаунтите на надпреварата в Twitter, Instagram и YouTube, са регистрирали рекорди по време на финала при мъжете, а във Facebook второто най-добро постижение в историята.

В историята на турнира е отчетена втората най-голяма посещаемост. За 13-те дни от състезанието, са присъствали 500,397 зрители.

Някои от рекордните постижения на Уимбълдън:
- Най-бърз сервис при жените - Серина Уилямс - 196 км/час
- Най-бърз сервис при мъжете - Ник Кириос - 230 км/час - най-мощният в историята на турнира при изпълнение на ВТОРИ сервис.
- По време на целия турнир и всички дисциплини в него, включително квалификациите, са разиграни 146 860 точки, от които 24 009 гейма и общо 1520 часа игра.
- Финалът при мъжете стана най-дългият в историята - четири часа и 57 минути. Беше подборено предишното най-добро постижение с девет минути. Регистрирано беше и най-дългото разиграване във финал - 35 удара.
- Най-дългото разиграване в целия турнир, беше отчетено в полуфиналите между Новак Джокович и Роберто Баутиста Агут - 45 удара. Това счупи и предния рекорд за турнира - 42 удара между Ярко Ниеминен и Дмитрий Турсунов от 2006.
- При дамите най-дългата размяна беше между Коко Гоф и Полона Херцог - 32 удара.
- При победата срещу Рафаел Надал в полуфиналите, Роджър Федерер изпревари Горан Иванишевич като тенисистът с най-много директни точки от сервис на Уимбълдън. Хърватинът имаше 1397.
- Симона Халеп счупи рекорда за финален мач при дамите като срещу Серина Уилямс, допусна едва три непредизвикани грешки.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рекордите, които бяха подобрени на Уимбълдън Мария Петрова
Теми:  
ник кириос | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | симона халеп | тенис | тенис бг | тенис бг уимбълдън | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook