Рекордно мръсен въздух в Мелбърн, тенисистка се отказа поради задушаване

от в 10:10 на 14.01.2020
Димитър Беловски

Въздухът във втория по големина град в Австралия – Мелбърн, както и в други части на австралийския щат Виктория бе обявен за най-замърсения днес в света. Това стана ясно според базата данни за качество на въздуха по света Ай Кю Ер Вижуал.

Хората в Мелбърн дори бяха посъветвани да не излизат от домовете си. Качеството на лошият въздух се дължи на огнената стихия, която продължава в Австралия. Горските пожари изпепелиха на 2000 къщи, а 28 намериха смъртта си. Пожарите изпепелиха 11,2 милиона хектара площ.

Междувременно тенисистка се отказа от мача си от първи кръг в квалификациите на Australian Open, които започнаха днес. Това се случи на Далила Якупович, която поведе с 6:4, 5:6 в мача си срещу Щефани Фьогеле, когато се строполи на корта, а причината бе задушаване. Впоследствие Якупович се отказа от двубоя си и напусна корта.

Подобна случка се разигра и на демонстративния турнира Koyoong Classic, където Мария Шарапова също се отказа от двубоя си срещу Лаура Зигмунд, когато германката водеше с 7:6(4), 5:5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рекордно мръсен въздух в Мелбърн, тенисистка се отказа поради задушаване Димитър Беловски
Теми:  
australian open | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook