Ренесансът продължава: Кокинакис спаси мачбол и елиминира Шварцман в Маями

от в 02:26 на 26.03.2022
Владислав Риждов

Австралийските привърженици имаха двоен повод за радост в Маями, след като първо Ник Кирьос разгроми Андрей Рубльов, а след това с победа се поздрави и Танаси Кокинакис, който бе на един гейм от загубата във втория сет, но намери сили за обрат и дори спаси мачбол, надигравайки Диего Шварцман с 4:6 7:6(3) 6:4.

И двамата състезатели изпитваха колебания още със самия старт на срещата и шансове за пробиви не липсваха и от двете страни на мрежата. Нисичкият аржентинец успя да се откъсне в резултата и имаше комфортен аванс, който изглеждаше, че ще му донесе победата в частта, но Кокинакис не се даде без битка и съумя да възстанови паритета за 4:4. В последвалия гейм обаче нещата за австралиеца отново се объркаха и той допусна още един пробив, който се оказа с цената на сета и световният номер 15 бе една крачка по-близо до място в следващата фаза.

Идентичен бе развоят и във втория сет. След ранна размяна на брейкове Шварцман подчини съперника си и спечели четири последователни гейма, повеждайки с 5:3. Шампионът от турнира в Аделаида обаче показа присъствие на духа и не само, че разочарова съперника си, който сервираше за крайната победа, но и отрази мачбол, за да запази живи шансовете си за победа. В последвалия тайбрек първите четири точки се решиха след минипробиви, преди 97-ят в света да поеме контрола и да изравни общия резултат.

Двубоят не изневери на стила си и решителната част отново започна с преднина за един от двамата. Този път това беше Кокинакис, който пренесе уверената си игра от края на предходния сет и излезе напред с 3:1. Както обаче се случи преди това, резултатът бе почти мигновено възстановен и интригата стартира наново. Бързо обаче тя отново се изпари, след като шампионът на двойки от Откритото първенство на Австралия наказа опонента си на негово подаване и се добра до ценния брейк, който той успя да затвърди, преди да ликува след този близо четиричасов двубой.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ренесансът продължава: Кокинакис спаси мачбол и елиминира Шварцман в Маями Владислав Риждов
Теми:  
атп | диего шварцман | маями | обзор | танаси кокинакис | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook