Реваншът е факт: Алиасим надви световния №12 и е във финалната осмица в Монреал!

от в 02:17 на 12.08.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим изпрати разочароващ сезон на трева, в който не достигна нито един финал на по-малките турнири, а на Уимбълдън отпадна още в първия кръг от Максим Креси. Канадецът откри американското си турне с надпреварата в Лос Кабос, където на полуфиналите изгуби от Камерън Нори, но през днешния ден получи своята възможност за реванш, която за негова радост идва на домашния му Мастърс в Монреал, след като жребият го събра с първата ракета на Великобритания още във фазата на осминафиналите. Световният номер 9 изигра един от най-добрите си двубои за годината, изнасяйки същински рецитал на корта по пътя към победата, дошла за само 72 минути след 6:3 6:4, с което Оже си осигури да срещне Каспър Рууд на четвъртфиналите.

Началото на сблъсъка премина под абсолютния контрол на сервиращите, които за малко над четвърт час преполовиха дебютната част на срещата. Нори изглеждаше безупречен във всяко едно отношение, но неочакван спад в осмия гейм позволи на любимеца на публиката да стигне до брейкбол, който оползтвори, без да се замисля, за да може само броени минути по-късно да триуфмира в откриващия сет.

Високото темпо и наглед лидерската позиция, в която се намираше канадецът, се запазиха и при старта на втората част, ала световният номер 12 остана спокоен, като на няколко пъти отрази възможности за пробив. Оже-Алиасим обаче нито за миг не трепна и окуражаван от сънародниците си на корта реализира късен брейк в деветия гейм, с който затвори двубоя в своя полза, но по-впечатляващото за световния номер 9 бе, че загуби едва шест точки на собствен сервис в хода на целия мач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е факт: Алиасим надви световния №12 и е във финалната осмица в Монреал! Мартин Петков
Теми:  
atp | камерън нори | мастърс 1000 | монреал | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook