Реваншът е факт: Блестящ Алкарас сломи топ поставения Беретини и е полуфиналист в Рио!

от в 00:12 на 20.02.2022
Мирела Николова

Матео Беретини и Карлос Алкарас сътвориха зрелищен двубой на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, в който италианецът надделя след петсетова драма. Тази седмица те отново се изправиха един срещу друг на АТР 500 турнира в Рио де Жанейро, като днес победата бе на страната на младока. Испанецът за пореден път впечатли с изключително стабилна игра и надигра опонента си с 6:2 2:6 6:2, за да вземе реванш за загубата си по-рано през сезона и да си гарантира място в полуфиналната фаза, където го очаква сблъсък с Фабио Фонини. 

Двубоят стартира с подавания, бързо спечелени от сервиращите, но не след дълго ситуацията на корта се промени, тъй като Беретини допусна серия от непредизвикани грешки, които му костваха изоставане с пробив. От своя страна, испанецът поддържаше изумително високо ниво на игра, успявайки да неутрализира мощта в ударите на съперника и да наложи своята воля. Така той затвърди аванса си и поведе с 4:1, което му осигури комфорт в действията оттук насетне. Алкарас запази концентрацията си до края на сета и дори реализира втори брейк, с който сложи точка на откриващата част още на ретур.

Случилото се не повлия по никакъв начин на италианеца, който доминираше събитията на собствен начален удар във втория сет и не откриваше никакви възможности за пробив пред съперника. В средата на частта 20-годишният тенисист загуби концентрацията си и допусна серия нетипични за себе си неточности, които станаха причина за първи брейк в сметката на световния №6. Беретини не отпусна хватката си и с всяка следваща секунда ударите му ставаха все по-застрашителни, докато грешките на Алкарас се превърнаха в константна величина и доведоха до втори пробив, който предреши изиграването на трета част.

В началото на решителния си сет двубоят бе спрян поради дъжд, а след подновяването му инициативата бе изцяло на ракетата на сервиращите. В шестия гейм Беретини поведе с 40:15 и точно когато изглеждаше, че това ще е поредното безпроблемно спечелено подаване за него, Алкарас вдигна неимоверно много нивото си и след чудесна контраатака обърна резултата в своя полза, достигайки до брейкбол, който бе материализиран след безмилостен форхенд уинър - 4:2. Играта на италианеца продължи да боксува и след поредица от непростими за играч от неговия ранг грешки той повторно сдаде подаването си, а с това и мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е факт: Блестящ Алкарас сломи топ поставения Беретини и е полуфиналист в Рио! Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | матео беретини | Обзори | рио | тенис турнир в рио

Коментари





Следвайте ни в Facebook