Рибакина бе затруднена от шампионка от Шлема, но постигна обрат за успешен старт в Синсинати

от в 03:25 на 17.08.2023
Мирела Николова

Елена Рибакина наложи волята си над Йелена Остапенко в откриващия си двубой на WTA 1000 турнира в Синсинати. Казахстанската тенисистка загуби първия сет в оспорван тайбрек, но бе категорична в следващите две части, за да се поздрави с крайната победа - 6:7(6) 6:2 6:4. По този начин световната №4 продължава към осминафиналната фаза на състезанието, където я очаква сблъсък срещу Жасмин Паолини.

В дебютната част нито една от двете тенисистки не впечатли с представянето си на начален удар и пробивите изобилстваха. В крайна сметка развръзката на сета дойде в тайбрек, където Рибакина успяваше да пречупи защитата на противничката си в откриващите минути и поведе с 5:2, но впоследствие Остапенко пое инициативата и наложи агресивния си стил на игра, за да осъществи миниобрат и да излезе напред в отделните части.

Вторият сет също стартира равностойно и паритетът в геймовете остана непокътнат до 2:2. Тогава обаче шампионката от миналогодишния Уимбълдън включи на по-висока предавка и започна да пласира по-голямата част от ударите си в близост до линиите, което я изведе до пет поредни гейма в нейния актив и скоропостижен успех в сета.

Решителната трета част също започна с надмощие на казахстанската представителка, която спечели противниковото подаване още на самия старт и бързо се откъсна с 2:0. Макар да допусна връщане на пробива за 4:4, то веднага след това Рибакина отново впечатли с изявите си на ретур и моментално си възвърна лидерството в резултата, реализирайки нов брейк, който в крайна сметка реши и двубоя в нейна полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рибакина бе затруднена от шампионка от Шлема, но постигна обрат за успешен старт в Синсинати Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | йелена остапенко | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook