Рибакина: Сабаленка заслужава тази титла; отнасям само най-добри спомени със себе си

от в 13:59 на 28.01.2023
Калоян Соколов

Елена Рибакина доказа, че далеч не е временно явление в света на тениса и изглежда нейната титла на Уимбълдън е била само първата стъпка към завоюването на още множество значими отличия. Днес обаче световната номер 25 трябваше да отстъпи в драматичен трисетов финален сблъсък на Арина Сабаленка, която за пръв път в кариерата си спечели "мейджър" трофей и наследи Ашли Барти на трона в Мелбърн. Самата Рибакина прие поражението с нужното достойнство и не пропусна да поздрави своята съперничка по време на церемонията по награждаването:

"Първо, бих искала да поздравя Арина, която прави невероятен старт на сезона с титлите си в Аделаида и на Аустрелиън оупън. Знам колко здраво си работила да постигнеш всичко това и ти пожелавам успех за остатъка от сезона. Заслужаваш напълно тази титла. Надявам се тепърва да имаме още много битки.

Бих искала да благодаря и на моя екип, тъй като свършихме страхотна работа през предсезонната подготовка. Нямаше да мога да бъда тук, ако не беше помощта на моя треньор, семейство, спонсори и президента на казахстанската тенис федерация, който летя специално до Мелбърн, за да изгледа двубоя и ме е подкрепял безрезервно през последните години.

Благодарна съм и на зрителите, които създадоха невероятна атмосфера и често ме караха да настръхвам. За пореден път се чувствах прекрасно да играя тук. Организаторите пък са свършили страхотна работа и бяха в основната на това да изживея две от най-прекрасните седмици в моя живот. Отнасям само най-добри спомени със себе си и се надявам догодина да се завърна още по-силна" - приключи речта на актуалната шампионка от Уимбълдън.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рибакина: Сабаленка заслужава тази титла; отнасям само най-добри спомени със себе си Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | елена рибакина | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook