Рибакина сломи световната №3 и е на една победа от постигането на "Слънчевия Дубъл"

от в 08:36 на 31.03.2023
Мартин Петков

Елена Рибакина от началото на новия сезон неспирно доказва, че титлата ѝ от Уимбълдън не е плод на случайност, като вече достигна финала на Аустрелиън Оупън и успя да триумфира на WTA 1000 турнира в Индиън Уелс. Представителката на Казахстан обаче видимо не е готова да се задоволи само с това и тази нощ направи следващата крачка към спечелването на "Слънчевия Дубъл", след като в полуфиналната фаза на надпреварата в Маями надигра местната любимка Джесика Пегула. По този начин световната номер 7 се класира за финалния сблъсък във Флорида, където в опит да се поздрави с втория си трофей от подобен калибър и 12-а поредна победа ще срещне една измежду Петра Квитова и сензацията на състезанието - Сорана Кърстя.

Началото на двубоя се оказа повече от обещаващо за американката, която онагледи превъзходството си при размените от дъното на корта, като проби и достигна възможност за дублира на преднината си. Рибакина същевременно успя да навлезе в нужния ритъм и отрази шанса пред съперничката си, като отговори с брейк и възстанови паритета, но само за да предаде "доброволно" сервиса си в актива на световната номер три броени минути по-късно.

Последва затишие и подаващите лесно провеждаха своите заставания на начален удар, за да бъдем отведени до заключителните мигове на частта, когато Пегула на два пъти разполагаше с възможност да сервира за успеха, но се провали и ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него водачеството неколкократно смени притежателя си, ала в крайна сметка шампионката от Индиън Уелс демонстрира по-здрави нерви и спечели последните пет точки, донесли откриващия сет в нейния актив.

На старта на втората част американката изкова трудно дебютното си подаване, като се завърна от 0:40 и мигновено използва придобития импулс, за да осъществи ранен пробив. Впоследствие събитията от по-рано в хода на срещата до голяма степен се повториха, като пробивите бяха често срещано явление на корта, но въпреки това представителката на домакините изпусна предимство от 4:2 и Рибакина не даде повече нито гейм на третата поставена в схемата, поздравявайки се с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рибакина сломи световната №3 и е на една победа от постигането на "Слънчевия Дубъл" Мартин Петков
Теми:  
wta | джесика пегула | елена рибакина | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook