Рибакина спечели последните 11 гейма в мача и спря финалистката от Остин в Индиън Уелс

от в 06:27 на 15.03.2023
Мартин Петков

Елена Рибакина имаше известни резерви преди да постави начало на участието си на WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс, след като лекуваше травма в гърба, която обаче изглежда, че отдавна е зад гърба ѝ и представителката на Казахстан потегли с два чисти успеха в състезанието. Днес шампионката от Уимбълдън пък срещне финалистката от Остин - Варвара Грачева, срещу която изпита затруднения, но спечели последните 11 гейма в мача и триумфира с победата - 6:3 6:0. С успеха си световната номер 10 се класира за четвъртфиналната фаза в Калифорния, където я очаква среща с Каролина Мухова.

Началото на двубоя се превърна в пълен фарс за сервиращите, които нямаха никакъв контрол над случващото се и пробивите следваха неспирно, при което аутсайдерката в мача поведе с 3:1. Впоследствие финалистката от Аустрелиън Оупън реализира породен рибрейк, преди най-сетне да спечели гейма си на начален удар, правейки го от ситуация 0:40 при това, което допълнително я вдъхнови и оттам нататък представителката на Казахстан имаше последната дума, като влезе в подем и беше неудържима. Отговор от страна на световната номер 66 липсваше и фаворитката успя да сътвори пълен обрат, след който записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част проблемите на сервис за Рибакина продължиха с пълна сила и тя продължаваше да се бори усилено за спечелването на всяко от подаванията си, като спаси общо шест брейкбола в рамките на два гейма. Същевременно шампионката от Уимбълдън успя в моментните си на ретур да наложи изцяло волята си над началния удар на световната номер 66, която нагледно нямаше противодействие срещу агресивния стил на противничката си и членката на топ 10 "върза геврек" на рускинята, с който подпечата победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рибакина спечели последните 11 гейма в мача и спря финалистката от Остин в Индиън Уелс Мартин Петков
Теми:  
wta | варвара грачева | елена рибакина | индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook