Ричард Уилямс - да оцелееш от Титаник, за да спечелиш титлата на Уимбълдън

от в 14:20 на 18.06.2022
Калоян Соколов

Съществуват много митове и теории за потъването на кораба "Титаник". Някои изследователи смятат, че скоростта на му е била твърде висока в опасната зона с айсберг, други обвиняват времето, а трети смятат, че това е просто лош късмет. Но само хората, които оцеляват от катастрофата, могат да ни кажат какво наистина се е случило в този ден. 

На 10 април 1912 г. круизният кораб "Титаник" стартира първото и последното си пътуване. Повече от 2000 пътници се качват на борда, а около 1000 души идват, за да се сбогуват с роднините си. В нощта на 14 срещу 15 април лайнерът се сблъсква с айсберг и потъва. Само около 700 души оцеляват. Но каква е тяхната съдба? Днес ще ви запознаем с историята на един изключително смел човек, който е тясно свързан с нашата любима игра, а именно тениса.

Ричард Норис Уилямс е на кораба заедно с баща си. Двамата остават много спокойни по време на катастрофата и дори помагат на останалите пасажери. След като се притичват на помощ на всички, те се отправят към мостика, но бащата на Норис загива от отломките на рушащия се кораб. Уилямс успява да скочи във водата и стига до полупотънала лодка с 30 души на нея.

Когато Ричард е на борда на "Карпатия", лекарите искат да ампутират краката му, които са измръзнали, но той категорично отказва, заявявайки, че тези крака ще му трябват. В продължение на часове мъжът постоянно обикаля палубата, за да може да възстанови циркулацията на кръвта на краката си.

Само 6 седмици по-късно той участва в турнир и го печели. Той продължава кариерата си в тениса и печели титлата на Уимбълдън, воюва в Първата световна война и става успешен банкер във Филаделфия. В продължение на 22 години Уилямс е президент на историческо дружество в Пенсилвания. Ричард Уилямс умира от емфизема на 77-годишна възраст, но остав в историята като една от най-забелжителните личности свързани със ракетния спорт.

Източник: Lifestyle.framar.bg

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ричард Уилямс - да оцелееш от Титаник, за да спечелиш титлата на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
истории и анализи | любопитно | ричард уилямс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook