Рим: Халеп се отказа от турнира, катастрофалната серия на Кенин продължава

от в 20:44 на 12.05.2021
Тея Кръстева

Световната номер 3 Симона Халеп напусна надпреварата в Рим, след като получи сериозни крампи в средата на втория сет в мача си срещу германката Анжелик Кербер. Въпреки че румънката спечели откриващата част с категоричното 6:1, тя бе принудена да се оттегли от турнира поради болки в областта на левия прасец. В следващия етап от състезанието във Вечния град Кербер ще се изправи срещу Йелена Остапенко.

При 3:3 във втория сет на двубоя Халеп видимо изпитваше неразположение, като се опираше на своята ракета и масажираше левия си прасец. След като играта бе прекъсната, на корта пристигна медицински екип. Лекарят дори предположи, че световната номер 3 може да е счупила някоя кост, имайки предвид, че гласът на румънката едва се чуваше, когато тя говореше, седнала на скамейката.

В друг мач от днешната програма световната номер 5 София Кенин допусна двусетово убедително поражение от Барбора Крейчикова с 6:1 6:4. Това бе трета поредна загуба на сметката на 22-годишната американка, която не успя да защити титлата си на Australian Open през 2021-а, а оттогава насам тя е записала едва една победа. В следващия кръг на напдпреварата чехкинята ще се изправи срещу шампионката от Roland Garros 2020 Ига Швьонтек.

В хода на срещата чехкинята бе по-убедителната тенисистка, реализирайки общо 5 пробива, докато за Кенин те бяха само 2. След като предаде лесно откриващия сет, американката вдигна оборотите във втората част на двубоя, само че силите й не бяха достатъчни, за да изкове обрат.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рим: Халеп се отказа от турнира, катастрофалната серия на Кенин продължава Тея Кръстева
Теми:  
симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook