Ришар Гаске си спомни за победата си над Роджър Федерер в Монте Карло през 2005 г.

от в 20:33 на 21.04.2020
Петър Колев
Точно 15 години след своята първа победа над Роджър Федерер на Мастърса в Монте Карло, от Евроспорт интервюираха Ришар Гаске, за да разберат какви спомени пази у себе си французинът от тази победа. Най-добрият, може би... "Един от най-запомнящите се, със сигурност", казва световният №50.

Ето какво сподели Гаске:


"Това беше мачът, който накара хората да гледат с добро към мен след трудния за мен сезон през 2004 г., по време на който имах проблем да удовлетворя високите очаквания, отправени към мен. Когато се сетя за този мач, в главата ми изниква картина на победата, на начина, по който спечелих мача, и на невероятния мачпойнт.

Изпълнявам минаващ удар от бекхенд от движение, виждам Федерер победен на мрежата и разбирам, че съм спечелил... Изпълнявал съм този удар още няколко пъти в по-късен етап на моята кариера, но този ще остане в мен завинаги... Разбира се, имаше още много неща в тази победа.

Гаске

Чух много неща за този мач. Но за разлика от победата ми над Скилари (първата победа на Гаске на турнирите от категория Мастърс 1000, постигната на 15-годишна възраст) преди три години, тази победа ми повлия добре. Когато бях на 15, изпитах затруднения да осъзная, че съм се превърнал във "феномен".

Там, този път, бях готов. Освен това имах страхотен сезон след това." Гаске печели мача срещу Федерер със 6:7 6:2 7:6(8) след два часа и 20 минути игра на корта. След това бива надигран от Рафаел Надал на 1/2-финалите. "Беше голям мач", добави французинът. "Колкото по-дълъг ставаше той, толкова повече вярвах в победата."

Accadde oggi: il giovane Gasquet sorprende Federer a Montecarlo

Източник: USA Tennis World


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ришар Гаске си спомни за победата си над Роджър Федерер в Монте Карло през 2005 г. Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook