Ришар Гаске за ситуацията около Adria Tour: Не Джокович е виновникът

от в 14:57 на 23.06.2020
Петър Колев


Сръбската тенис звезда Новак Джокович осъществи провеждането на демонстративния турнир Adria Tour, който имаше отрицателен ефект върху някои от играчите, взели участие в надпреварата. Както всички знаем - Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки бяха тествани положително за наличие на Covid-19. Мнозинството обвинява Новак за това, защото той поддържше организацията на събитието и не следваше правилата за социална дистанция. Френският тенисист Ришар Гаске от друга страна подкрепи сръбския си колега.

В интервю пред L’Equipe Гаске говори за ситуацията около Adria Tour. Той споделя, че не е бил изненадан, когато е чул за случаите, тъй като хората не са взели предпазни мерки, но той вярва, че няколко случая няма да попречат на събитието да продължи.

Тъй като много хора обвиняваха Новак Джокович за създалата се ситуация, Ришар беше попитан дали той мисли същото. Гаске отговори следното: "Джокович не е виновникът. Не той е настоявал за присъствието на 5000 зрители. Било е избор на правителството на настани 5000 души на едно място. Но е сигурно, че всички тези хора са били заблудени, това е било единственото място в света, където видяхме такава публика."

Гаске

Много играчи играха на турнира, но не всички от нях бяха тествани положително за наличието на коронавирус. Александър Зверев дори заяви, че има отрицателен тест за вируса, но въпреки това се извинява на хората, които потенциално е подложил на риск, играейки на Adria Tour.

Резултатите на Джокович ще бъдат готови в най-скоро време. Той е в по-голям риск в момента, тъй като фитнес треньорът му също беше тестван положително за коронавирус, което в никакъв случай не е добра новина.

Със сигурност всички се надяваме тестът му да бъде отрицателен и също така желаем бързото възстановяване за тези тенисисти, който са тествани положително, за да може да ги видим в игра, когато ATP турът се завърне през август.

Tennis Star Dimitrov's COVID-19 Diagnosis Alarms Bulgarian ...

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ришар Гаске за ситуацията около Adria Tour: Не Джокович е виновникът Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook