Робсън: Не виждам причина някой да не харесва Джокович и да не признае, че е най-добрият

от в 18:19 на 22.08.2023
Мирела Николова

 

В неделя Новак Джокович завоюва трофея на Мастърса в Синсинати, надделявайки в 4-часова епика на финала срещу Карлос Алкарас. По този начин сърбинът даде заявка за силно представяне на предстоящото Открито първенство на САЩ, но въпреки това според бившата тенисистка Лаура Робсън балканецът ще бъде възприеман като аутсайдер. В последното си интервю за Eurosport британката коментира и отношението на феновете към 23-кратния шампион от Шлема, който според нея тази година ще се радва на значително по-голяма подкрепа в Ню Йорк.

"На US Open Джокович ще изглежда до голяма степен като аутсайдер, а феновете в Ню Йорк винаги са обичали да подкрепят именно такива играчи. Поради тази причина може би той ще се радва на любов от страна на зрителите и нещата ще се наредят за него. Наистина не виждам нито една причина хората да не го харесват или да не се наслаждават на неговия тенис. Едва ли има човек, който да не признае, че всъщност Новак е най-добрият в света.

Бих искала да го видя да вдига 24-та титла от Големия шлем. Подобно число е истинска лудост, откъдето и да го погледнеш. Дори само фактът, че той е в преследване на 24-ти "мейджър" трофей, е абсурден, а какво остава, ако успее да постигне тази цел. Би било страхотно за тениса, защото няма нищо по-хубаво за популяризирането на нашия спорт от дебата по отношение на това кой е най-великият тенисист за всички времена", коментира бившата британска тенисистка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Робсън: Не виждам причина някой да не харесва Джокович и да не признае, че е най-добрият Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | лаура робсън | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook