Род Лейвър насърчи Джокович: ,,Той ще се върне по-силен и по-мотивиран."

от в 19:36 на 01.02.2024
Кристиян Клепалски

Поражението на Новак Джокович на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия през 2024 година, срещу Яник Синер, предизвика много коментари от медии и фенове относно предполагаема смяна на поколенията, която в този момент би била чисто физическа. 

Има хора, подобно на някои сръбски медии, които приписват поражението на Ноле на проблеми с грипа, които ограничиха представянето му в Мелбърн и такива, които отдават цялата заслуга на фантастичното представяне на Яник. Дебатът за това дали вървим към смяна на поколенията, или Джокович ще се върне към доминацията си в Шлема, в последните дни е много оживен. 

Легендарният бивш австралийски тенисист- Род Лейвър, подчерта как световният номер 1 ще се върне и че далеч не е готов за смяна на поколенията. 

,,Новак е невероятен шампион. Той постоянно подхранва психическата си сила и мотивация. Точно поради тази причина и заради всички успехи, които е постигнал в кариерата си, се очаква, че той винаги може да спечели всеки мач. Според мен Новак Джокович ще се поучи от тази загуба. Ще се възстанови и ще се върне отново по-силен и по-мотивиран."- каза Лейвър. 

Запитан какво липсва на сърбина, за да спечели календарен шлем, постижение, което винаги му е убягвало, Лейвър анализира: ,,Тенисът винаги може да бъде непредсказуем. Няма сигурност. Спечелването на всички турнири от Големия шлем в една и съща година на сингъл е едно от най-редките постижения. Това означава да спечелите 28 двубоя, с най-трудните такива, които всеки иска да опита да ги направи. Трябва да се надявате да сте добре, да поддържате форма и преди всичко трябва да можете да победите всички най-добри тенисисти в света повече от веднъж."

Винаги съм казвал и повтарям, че е трудно да се правят сравнения между различните тенис епохи. С течение на времето твърде много фактори се промениха, от материалите до спортната подготовка. Днес има цели екипи, които работят за играчите. Най-хубавото нещо е да се наслаждаваме на подвизите, без да правим сравнения."- спомена още Род Лейвър. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Род Лейвър насърчи Джокович: ,,Той ще се върне по-силен и по-мотивиран." Кристиян Клепалски
Теми:  
новак джокович | род лейвър | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook