Родик: Надал постъпи правилно в мача с Фриц, не е негова работа да се грижи за другите

от в 13:54 на 08.07.2022
Мирела Николова

В сряда Рафаел Надал спечели епичен петсетов трилър срещу Тейлър Фриц, въпреки че получи сериозен дискомфорт в областта на корема. Самият испанец сподели в интервюто си на корта, че не е сигурен дали ще излезе за следващия си двубой на полуфиналите срещу Ник Кирьос. Опасенията на Матадора се оказаха верни, тъй като през вчерашния ден той се подложи на медицински прегледи, които са показали, че става въпрос за разкъсване на коремен мускул, поради което манакорецът се принуди да се откаже от по-нататъшното си участие на Уимбълдън.

Това породи вълна от критики, отправени към 22-кратния шампион от Шлема, относно това, че е трябвало да се откаже от сблъсъка с Фриц, знаейки, че травмата може да не му позволи да излезе за полуфиналния мач. Не на такова мнение обаче е Анди Родик, който напълно застана зад решението на Надал да довърши срещата, като заяви, че постъпката на световния №4 е напълно правилна:

"Той трябваше да опита да спечели мача и след това да се надява, че изследванията няма да бъдат толкова лоши и ще може да се възстанови, за да продължи да играе. Те не бяха и това не можеше да се случи. Не е негова работа да се грижи за благото на останалите тенисисти", каза бившият №1 в световната ранглиста.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родик: Надал постъпи правилно в мача с Фриц, не е негова работа да се грижи за другите Мирела Николова
Теми:  
atp | анди родик | любопитно | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook