Родик: Случващото се с Джокович е притеснително; не е нормално да си изморен от самото начало

от в 14:19 на 15.04.2024
Елеонора Александрова

Началото на 2024-та ще бъде запомнена, като едно от най-слабите в кариерата на Новак Джокович. Сърбинът, който винаги си е поставял възможно най-високите цели и дори мислеше за постигането на "Златен шлем" преди сезона, не съумя да спечели титла в нито един от изиграните си турнири досега.

От гледна точка на резултатите, надпреварата в Монте Карло бе най-силната за световния номер 1, като представителят на западната ни съседка достигна до финалната четворка. Загубата на полуфиналната фаза обаче бе неочаквана от гледна точка на предишните му срещи с Каспър Рууд. Досега Джокович никога не беше губил сет срещу норвежеца, но скандинавецът показа здрави нерви срещу легендарния си противник и така се класира за втория си Мастърс финал след Маями Оупън преди 2 години. 

По тази тема пред Tennis Channel, говори Анди Родик, който смята, че зад изненадващото поражение на Джокера се крие физически дискомфорт:

"Трудно ми е да разбера Новак и причините за проблемите му. Притеснявам се за него, защото още в първия сет изглеждаше много изтощен. Едно от разиграванията продължи едва 7-8 удара и вече виждахме умората при Новак, а говорим за 22-градусов ден.

След това той намери играта си и се завърна в мача, но в последния гейм пропусна няколко първи удари след сервиса, сбърка лесно воле и накрая завърши с двойна грешка, което е изключително нехарактерно за него. Трябва да разберем какво би могло да се случва с него, защото нещата бяха такива през цялата седмица, ако изключим първия му мач. Сякаш се опитваше да намери нещо през целия турннир, но така и не можа. Може би физиката го подведе и това е малко притеснително. Обикновено не виждаш как някой е толкова изморен още в началото на двубоя. Това не е нормално.

Новак не обясни как се чувства физически, когато предаде титлата си от Аустрелиън Оупън на Яник Синер през януари, но изглежда същите проблеми, които го засегнаха в Мелбърн, все още го тревожат" - заяви бившият номер едно в света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родик: Случващото се с Джокович е притеснително; не е нормално да си изморен от самото начало Елеонора Александрова
Теми:  
atp | анди родик | интервю | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook