Роджър Федерер празнува своя рожден ден!

от в 09:02 на 08.08.2020
Димитър Беловски

Днес, на 8 август, рожден ден празнува Роджър Федерер! Швейцарецът, който от мнозина е смятан за най-великия тенисист на всички времена, става на 39 години!

Федерер е роден на 8 август 1981 година, а в кариерата си до момента е постигнал някои изумителни рекорда, които са изписани със златни букви в историята на тениса.

Швейцарецът е притежател на 20 титли от Големия Шлем, което е абсолютен рекорд за момента. Той е престоял и най-дълго на върха на световната ранглиста – цели 310 седмици, а 237 от тях са поредни, което също е рекорд.

Година 2020 обаче е трудна за швейцареца, като в края на февруари той обяви, че е претърпял операция на коляното. През юни месец Федерер обяви, че ще се завърне чак през 2021 година, тъй като след неуспех по време на първоначалната му рехабилитация му се е наложило да претърпи допълнителна бърза артроскопична операция на дясното коляно.

И така след две претърпени операции през 2020г., след едва един изигран турнир през тази година (Australian Open) и след само шест мача за годината, в началото на 2021 година Маестрото отново ще покаже на всички ни, че възрастта е само число и несломимия дух може да бъде по-силен от всичко и от всеки.

Честит рожден ден, Маестро!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер празнува своя рожден ден! Димитър Беловски
Теми:  
роджър федерер | рожден ден | спортни легенди | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook