Роджър Федерер: Родителите ми се чувстваха неудобно, когато бях млад, защото...

от в 19:00 на 19.04.2020
Петър Колев


20-кратният шампион на турнири от Големия Шлем, Роджър Федерер, е модел за подражание за много настоящи млади тенисисти и бъдещи шампиони. Както всички други ирачи, швейцарецът е имал своите тъмни моменти през годините в най-напрегнатите ситуации, но през повечето време е спокоен и сдържан на корта, съсредоточавайки се върху играта си.

Дали Федерер винаги е бил толкова хладнокръвен?


Всъщност това не винаги е било така, като може би ще бъде трудно да познаем Роджър и неговото поведение по време на тийнейджърските му години. Швейцарецът не успяваше да запазва самообладание още през първите си мачове при юношите - той чупеше ракети, псуваше и имаше какво да каже за всяка точка, която загуби.

10 times Roger Federer went wild in the middle of a tennis match ...

Говорейки за това през 2002 г., Федерер казва, че се е нуждаел от години, за да започне да се подобрява в тази сфера. Маестрото сподели, че е губел прекалено много енергия, за да се бори срещу себе си, и заради това е дал най-доброто, на което е способен, за да се промени преди да дебютира в ATP тура. Спомняйки си за тези времена, Маестрото също така споменава, че родителите му са се чувствали неудобно в някои случаи, докато гледат неговите мачове, като са го подтиквали да промени своето държание на корта.

"Когато бях млад, започвайки да играя на 3-годишна възраст, винаги псувах на корта, хвърлях ракети и всичко останало. Родителите ми се чувстваха неудобно и ми казваха да спра да се държа по този начин или в противен случай повече нямаше да идват с мен на турнири.

 

Трябваше да се осъзная и това се случи може би чак когато станах на 19 години. Тогава започнах да правя подобрения в тази област. В миналото се оплаквах за всяка точка, която губех, не съм сигурен как изобщо преодолях това.

Може би си казах, че губя прекалено много енергия, като винаги се ядосвам на себе си. Сега съм по-спокоен, получих отлични думи от Ролан Гарос и Уимълдън миналата година по адрес на моето поведение на корта. Сега трябва да се съсредоточа върху това да не иглеждам прекалено спокоен."

Федерер

Източник: USA Tennis World


Разберете кой е любимият отказал се тенисист на Роджър Федерер тук.

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер: Родителите ми се чувстваха неудобно, когато бях млад, защото... Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook