Роджър Федерер се завърна на Ролан Гарос с безкомпромисна победа

от в 18:50 на 31.05.2021
Петър Колев

Роджър Федерер осъществи победоносно завръщане на турнирите от Големия шлем, преодолявайки квалификанта Денис Истомин в първия кръг на Ролан Гарос в последователни сетове. Това бе осма среща между двамата тенисисти, като Маестрото записа и осмия си успех срещу този съперник. За швейцареца това бе първо участие на Мейджър турнир от Australian Open 2020 г. насам. Днес той записа втората си победа за тази година от общо четири изиграни мача. В следващия кръг на надпреварата Федерер ще се изправи срещу победителя от срещата между Марин Чилич и Артур Риндеркнех.

Мачът започна отлично за швейцареца, който се възползва от колебливия сервис на своя съперник и след прецизна къса и форхенд уинър той осъществи пробив още в първия гейм на срещата, който бе безпроблемно затвърден за 2:0. Федерер сервираше на изключително високо ниво, като почти не позволяваше на Истомин да влиза в разигравания. Световният №8 много умело използваше късата топка като свое основно оръжие, тъй като узбекът не се придвижваше достатъчно бързо по корта. С помощта на този си прийом Маестрото реализира втори брейк за 5:2. Измъквайки следващото си подаване от резултат 15:30, шампионът от 2009 г. затвори частта за крайното 6:2.

Вторият сет продължи да се контролира от темпото на швейцареца - въпреки че пропусна четири възможности за пробив в първия сервис гейм на Истомин, Федерер атакува отново в следващия и поведе с пробив за 2:1. До края на частта изненади нямаше - осмият в схемата взимаше рутинно своите подавания и не затрудняваше особено много узбекистанеца от ретур. Правеха впечатление високоефективният сервис на швейцареца, съчетан с прецизните му атаки към мрежата, които обаче биваха допълнени и от немалко непредизвикани грешки от форхенд. Въпреки тях Маестрото стори необходимото и достатъчно, за да затвори втория сет с 6:4, увеличавайки преднината си в отделните части с 2:0.

Монотонното темпо продължи и в началото на третата част до настъпването на четвъртия гейм, в който Федерер след поредица от първокачествени излизания на мрежата успя да се възползва от колебливия сервис на Истомин и да реализира пробив за 3:2. Отново световният №204 не успяваше да бъде конкурентен от ретур и не съумяваше да влиза в разигравания при сервис геймовете на швейцареца. Федерер беше непримирим - той търсеше втори пробив и въпреки че не успя да го стори в седмия гейм, съумя да го направи в деветия, затваряйки мача за крайното 6:2 6:4 6:3 за малко над час и половина игра на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер се завърна на Ролан Гарос с безкомпромисна победа Петър Колев
Теми:  
денис истомин | завръщане | истомин | париж | роджър федерер | ролан гарос | федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook