Роджър Федерер срещу Новак Джокожич - анализ, коефициeнти и очаквания

от в 10:46 на 29.01.2020
Tennis.bg

По един или друг начин, предварителните очаквания за полуфинал между Роджър Федерер и Новак Джокович вече се превърнаха в реалност. Титаничният сблъсък между двете живи легенди в тениса ще се проведе в четвъртък сутрин от 10:30 часа българско време. Това ще бъде юбилеен 50-ти мач между двамата, като към момента сърбинът води с 26 на 23 победи. Любопитен факт е, че последните им три срещи на Australian Open бяха именно на полуфинал, като и в трите Джокович е стигал до крайния успех, при това, давайки общо само един сет на швейцареца. От друга страна обаче, Федерер спечели убедително последния им сблъсък, който бе по време на ATP финалите в края на миналата година.

Федерер се добра на магия до полуфинала

Без съмнение, Роджър Федерер стигна далеч по-трудно до тази фаза на турнира, въпреки, че на пръв поглед попадна в сравнително лек поток на схемата. След лесни първи два мача, той сътвори едно малко чудо и успя да отстрани Джон Милман в супер тайбрека на петия сет. След това последва победа над изненадата Фукович, за да дойде четвъртфинала с Тенис Сандгрен, в който американецът пропусна седем мачбола и в крайна сметка загуби мача. Ясно обаче се виждаше, че през по-голямата част от срещата, швейцарецът изпитваше дискомфорт и само на моменти показваше на какво е способен. Не на последно място, трябва да отчетем, че Федерер е шесткратен носител на титлата, като грабна трофея включително през 2017 и 2018 година, така че независимо от неговите 38 години, той запазва своите шансове за трофея.

Джокович изглежда непробиваем

Далеч по-убедителено до този момент е представянето на Новак Джокович, който даде общо само един сет в изиграните си вече пет мача в турнира, като последно прегази намиращите се в подем Диего Шварцман и Милош Раонич. Сърбинът изглежда в страхотна форма, която си пролича още на провелата се дебютна надпревара за ATP cup, където благодарение най-вече на неговите победи над Медведев и Надал, Сърбия грабна трофея. Australian Open е най-успешният турнир от Големия шлем за Ноле, като тук той е триумфирал общо седем пъти, включително и миналата година.

Букмейкърите определят Джокович за тотален фаворит

Не е изненада, че букмейкърите дават предимство на Новак Джокович, като коефициeнтът за негова победа е 1.10 срещу 7.00 за Роджър Федерер. Това по-всяка вероятност е продиктувано заради сериозните затруднения, които швейцарецът срещна в мачовете срещу на пръв поглед по-леки съперници, а също и заради физическото му състояние. Все пак, разумна опция за залог изглежда тази за наличие на поне един тайбрек в мача, като ставката тук е 1.66. Точно с толкова се оценява и възможността Джокович да спечели мача, но да даде поне един сет на съперника.

Вземете до 100лв бонус за залози от tennis.bg през този линк


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер срещу Новак Джокожич - анализ, коефициeнти и очаквания Tennis.bg

Коментари





Следвайте ни в Facebook