Рони О`Съливан: Хубаво е да ме наричат Федерер на снукъра

от в 17:14 на 03.04.2019
Георги Христов

Легендата в снукъра - Рони О`Съливан призна, че му е приятно да бъде сравняван с Роджър Федерер както от феновете, така и от негови колеги. През миналия месец 43-годишният състезател се изравни по титли с рекордьора до този момент Стивън Хендри като и двамата имат по 36 отличия на професионално ниво.

Освен това О`Съливан стана №1 в снукъра за първи път от 2010 година.

"Моят стил е еквивалентен на този на Роджър Федерер. Той вероятно е дори по-добър в това отношение. Невероятен състезател е," коментира Рони по адрес на Фдерер, който миналия уикенд спечели в Маями своята титла №101 в кариерата.

Съперникът на О`Съливан във финалния сблъсък Нийл Робертсън също похвали изявите му пред Eurosport. "Хубаво е да чуеш подобно нещо от колега. Това вероятно е най-ценната похвала. Много хора не играят нашия спорт или не го разбират. Щом някой като Нийл, Стивън Хендри или Джон Хигинс, каже подобни добри думи, това е от голямо значение.

"Спорно е кой е най-успешният играч в снукъра. Хендри има седем световни титли, а аз само пет. Аз обаче искам да подобря всеки рекорд. Малко е като разговора затова как Меси е най-великият футболист, но не е печелил Световно първенство.

"Това би бил сериозен аргумент. За мен Меси е най-великият, който съм виждал заедно с Марадона, Зинедин Зидан и Кристиано Роналдо. Не е печелил световното, но дори и това да не се промени, няма да си променя мнението за него. Трудно е да задоволиш хората," заяви О`Съливан.

Самият Федерер коментира възможността да се бори за първото място в ранглистата. "Сега целта ми е да печеля турнири. Трудно е да съм №1. Трябва да спечеля няколко турнира от Големия шлем. Неразумно е да мисля, че мога да го постигна на 37 години. Смешно е да кажа, че целта пред мен е да съм на върха."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рони О`Съливан: Хубаво е да ме наричат Федерер на снукъра Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | рони о`съливан | снукър | спорт | спортни новини | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook