Рубльов не допусна изненада срещу шампиона в Нюпорт и е 1/4-финалист във Вашингтон!

от в 20:43 на 05.08.2022
Калоян Соколов

Андрей Рубльов няма много позитивни тенис изживявани през последния месец, като откри сезона на трева със загуба, а впоследствие беше принуден да пропусне Уимбълдън и се завърна на клей надпреварите в Бощад и Хамбург, където допусна ранни поражение от аржентинците Себастиан Баез и Франсиско Серундоло. Максим Креси пък беше на противоположния полюс, защото съвсем наскоро спечели дебютната си ATP титла, триумфирайки на турнира в Нюпорт и очакванията към него бяха за силно представяне по време на американското лято.

Всички тези предпоставки ни караха да мислим, че сблъсъкът между Рубльов и Креси от осминафиналите във Вашингтон би могъл да ни предложи изненадваща развръзка, само че топ поставеният се справи с гиганта, отстранявайки го с крайното 6:4 7:6(6) и си осигури място във финалната осмица, където го очаква мач срещу местния представител Джей Джей Уулф или тийнейджъра Холгер Руне.

Световният номер осем потегли силно в срещата, като разчиташе отлично началния удар на съперника и редовно го разминаваше на мрежата. Форхендът на Рубльов беше на познатата висота и американецът нямаше никакъв шанс да се задържи в разиграванията, а скоро фаворитът проби за аванс от 3:1 гейма и нямаше трудности да доведе откриващата част до успешна за себе си развръзка.

Вторият сет се разви по съвсем различен начин, защото 198-сантиметровият играч действаше на ръба на риска и атакуваше с всеки един свой ретур. Топката летеше със светкавична скорост към полето на шампиона от Белград, за когото стана трудно да се справя от сервис линията, ала брейковете липсваха и дойде ред на тайбрек. В него контролът беше на страната на 13-тия поставения, който взе преднина от 5:3 точки, но точно тогава пропусна рутинен смач и руснакът съумя да затвори двубоя в последователни части.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов не допусна изненада срещу шампиона в Нюпорт и е 1/4-финалист във Вашингтон! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | вашингтон | максим креси | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook