Рубльов откри финала на ATP Cup 2021 с лесна победа над Фонини

от в 01:23 на 07.02.2021
Диана Андреева

Андрей Рубльов беше безмилостен в двубоя си от финала на АТП Къп, налагайки се над Фабио Фонини с 6:1 6:2, за да  да изведе страната си на една победа от трофея в надпреварата. 

До сега Рубльов има четири успеха от четири мача в хода на турнира, като той е загубил само един сет през тази седмица - срещу Ян-Ленард Щруф на 1/2-финалите вчера. Участието си на Australian Open руснакът ще започне срещу Яник Ханфман още утре, докато жребият на Фонини е доста по-труден - в първи кръг го очаква Пиер-Юг Ербер, а в третата фаза може да се изправи срещу Алекс де Минор.

В днешната среща Рубльов не остави никакви шансове на своя опонент. Руснакът се възползваше от всяка една възможност, която има, за да атакува Фонини и да го притисне, принуждавайки го да греши. Сервисът на световния номер осем бе другото му оръжие по време на двубоя, като след загубени едва седем точки на собствено подаване, Рубльов затвори мача за 61 минути. 

Първата ракета на Италия Матео Беретини остана до самия край на срещата, независимо че му предстоеше важен двубой с Даниил Медведев по-късно, за да подкрепя своя сънародник, но дори това не бе достатъчно и Рубльов откри резултата във финалния сблъсък в полза на своя отбор.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов откри финала на ATP Cup 2021 с лесна победа над Фонини Диана Андреева
Теми:  
atp cup | андрей рубльов | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook