Рубльов преди сблъсъка с Джокович: Искам да играя срещу всеки друг, но не и Новак

от в 11:10 на 24.01.2023
Мирела Николова

Новак Джокович е абсолютният доминант на Аустрелиън Оупън през последните години, за което свидетелства фактът, че сърбинът няма загубен двубой в Мелбърн от 2018-а година насам и се намира в серия от 25 поредни победи в турнира. Въпреки контузията, която продължава да му създава притеснения през тази година, то балканецът си остава големият фаворит за спечелването на трофея, като през утрешния ден му предстои да излезе за своя 13-и четвъртфинал в надпреварата, където негов съперник ще бъде световният №6 Андрей Рубльов. 

За да си осигури среща с Ноле, вчера руснакът надделя над 19-годишния Холгер Руне след петсетов трилър, завършил с тайбрек в решителния сет. След края на сблъсъка московчанинът бе максимално откровен за предстоящия си мач срещу деветкратния шампион в Мелбърн.

"Никой не иска да се изправи срещу Новак. Предпочитам да бъда във всяка друга част от жребия, но не и да играя срещу Новак", заяви с усмивка руснакът, който е печелил един от трите си досегашни мача срещу 21-кратния шампион от Големия шлем. Въпросният успех дойде през миналата година на финала на АТР 250 надпреварата в Белград, когато Рубльов нанесе на Ноле болезнено поражение с "геврек" в третия сет пред погледите на сръбските фенове. Всеки от другите им два преки двубоя пък се е състоял на Финалния Мастърс на 8-те най-добри, като и в двата случая Джокович губи едва пет гейма.

По отношение на осминафинала се срещу Руне, Рубльов добави: "В живота си никога не съм успявал да спечеля мачове като този. Да го постигна, за да се класирам на четвъртфинал в толкова специален турнир като Аустрелиън Оупън, е нещо, което винаги ще помня. Все още треперя. Истински щастлив съм, че успях да се поздравя с победата в този двубой, а занапред ще видим какво ще се случи".

Източник: Eurosport


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов преди сблъсъка с Джокович: Искам да играя срещу всеки друг, но не и Новак Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook