Рубльов пропиля три мачбола, но все пак се справи с Шарди в Ротердам

от в 19:10 на 05.03.2021
Диана Андреева

Подобно на третия поставен в турнира Стефанос Циципас, в днешния си двубой Андрей Рубльов също бе изправен пред сериозни затруднения, като световният номер осем дори пропиля два мачбола във втория сет и един в третия, но все пак съумя да се справи с квалификанта Ришар Гаске - 7:6(2) 6:7(2) 6:4 и да си осигури място сред последните четири в надпреварата в Ротердам.

Руснакът бе много успешен през 2020, а тази година също започна добре за световния номер осем, който след спечелването на ATP Cup заедно със своите сънародници, достигна до 1/4-финалите на Australian Open, където отстъпи на бъдещия финалист Даниил Медведев.

Двубоят между Рубльов и Гаске предостави на феновете на тениса истинско зрелище. Много равностойна игра и оспорвани разигравания изправиха руснакът пред сериозни затруднения, но агресивните му удари, пласирани по перфектен начин по дъното на корта, му помогнаха да спечели решителния трети сет и по този начин да се класира за следващия кръг. 

На 1/2-финалите Рубльов ще се изправи срещу гръцкият тенисист Стефанос Циципас. Това ще бъде шести сблъсък помежду им, като през миналата година те се срещнаха общо три пъти, а последният им мач дойде в заключителния турнир за годината - Nitto ATP Finals, където след 6:1 4:6 7:6(6), Циципас се наложи, но въпреки това не съумя да премине през груповата фаза в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов пропиля три мачбола, но все пак се справи с Шарди в Ротердам Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | атп ротердам | гаске | ришар гаске | ротердам | тенис турнир в ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook