Рубльов се разправи с Беранкис и продължава уверено към третия кръг в Мелбърн!

от в 05:06 на 20.01.2022
Диана Андреева

Андрей Рубльов вдигна сериозно летвата с откриващия си мач на Australian Open 2022, когато се поздрави с рутинен успех над Джанлука Магер. Днес руснакът се представи дори по-добре и уверено продължи към третия кръг на Australian Open 2022, след като надви Ричардас Беранкис с 6:4 6:2 6:0 и си осигури среща с 27-мия поставен Марин Чилич. 

Двубоят стартира под диктовката на Рубльов. Руснакът поведе с пробив още в началните минути и вдъхна допълнително напрежение у противника си, който видимо се чувстваше повече от некомфортно на корта и допускаше необясними грешки. Световният номер шест така и не намери сили да реализира втори брейк, въпреки че имаше своите шансове на два пъти, но това по никакъв начин не усложни задачата му и той на бърза ръка добави откриващата част на своята сметка. 

Рубльов продължи да доминира над съперника си и във втория сет, а играта му се изчисти дори повече от грешки и той разполагаше изцяло с инициативата в мача. Московчанинът отново открадна още първото подаване на Беранкис. Без никакви колебания той удържа на натиска на своя съперник, само за да може в петия гейм да реализира още един брейк, който бе достатъчен, за да удвои аванса си в общия резултат. 

В третата част, оказала се и последна в двубоя, Рубльов излъчваше увереност, като това си личеше в почти всяко разиграване. Беранкис вече бе приел съдбата си и дори не се опитваше да намери начин да се противопостави, позволявайки на своя опонент да печели точка след точка. Този път силите на състезателя от Литва не бяха достатъчни за спечелването на нито един гейм и така сет на нула сложи край на участието му в Australian Open 2022.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов се разправи с Беранкис и продължава уверено към третия кръг в Мелбърн! Диана Андреева
Теми:  
australian open | андрей рубльов | Аустрелиън Оупън | марин чилич | ричард беранкис

Коментари





Следвайте ни в Facebook