Рубльов се справи с Фокина в Париж, Кареньо Буста също продължава напред

от в 21:02 на 01.10.2020
Калоян Пламенов

Намиращият се в страхотна форма Андрей Рубльов се класира за третия кръг на Ролан Гарос, след като постигна победа над Алехандро Давидович Фокина със 7:5, 6:1, 3:6, 6:1.

Това бе седми пореден успех за руснака в тура, а срещата между двамата бе първа изобщо. Следващият противник на младия състезател ще бъде победителят от мача между Душан Лайович и Кевин Андерсън.

В първия сет Фокина започна отлично и имаше аванс от пробив до 5:3, но после се пропука и с пробиви в десетия и дванадесетия гейм Рубльов обърна и спечели частта.

Във втория сет руският тенисист спечели лесно срещу разколебалия се испанец и с пробиви в третия и шестия гейм взе с лекота частта и увеличи аванса си в сетовете.

Фокина спечели третия сет и намали след един единствен пробив в четвъртия гейм, но последният сет бе за Рубльов, който изоставаше с пробив в първия гейм, но след това проби във втория, четвъртия и шестия гейм. Така спечели и мача. 

За третия кръг се класира и Пабло Кареньо Буста, който победи с изненадваща лекота Гуидо Пея след 6:3, 6:2, 6:1, като в следващия кръг испанецът ще срещне своя сънародник Роберто Баутиста-Агут.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов се справи с Фокина в Париж, Кареньо Буста също продължава напред Калоян Пламенов
Теми:  
андрей рубльов | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook