Рубльов за популярността на тениса и участието на Олимпиадата под неутрален флаг

от в 13:37 на 02.12.2020
Диана Андреева

Андрей Рубльов обясни ниската популярност на тениса в Русия и коментира възможността да се състезава на Олимпийските игри в Токио 2021 под неутрален флаг.

"Ние всъщност нямахме тенис, когато Марат и Кафелников си тръгнаха. Имаше играчи, разбира се, но те не печелиха големи титли, не бяха на първите редове, не се намираха в Топ 10. Поради това младите не се интересуваха от този спорт особено много в Русия.

Сега благодарение на Карен, Данийл, любовта им към тениса отново започна да расте, интересът им се завърна, надявам се да продължават в същия дух.

По същия начин, когато Макенроу, Родик и така нататък бяха на сцената, американците заеха челните редове в класацията, тенисът беше нереалистично популярен там и поради факта, че в момента нямат състезатели на върха, липсва толкова голямото внимание към спорта.

Но ако погледнете глобално на нещата, тенисът днес е по-популярен от всякога. Статистиката расте с всяка година, гледанията и предаванията се увеличават и това е благодарение на Надал, Джокович и Федерер. Можем да им благодарим специално, защото ерата на тяхното съперничество, когато те постигат нови и нови рекорди, популяризира спорта. Хората се интересуват да видят какво се случва и как ще приключи всичко.

Надявам се, че след края на кариерата им популярността на тениса няма да намалее, защото има много млади интересни играчи, които вече са доста популярни. Кирьос, Шаповалов, Оже-Алиасим, Де Минор - хората ги следват, идват да ги гледат и това вече е индикатор, че може би всичко ще се задържи и за в бъдеще.

Що се отнася до олимпийските игри, нека първо да видим как ще бъде ситуацията в света, дори още не съм мислил за това. Във всеки случай, разбира се, бих искал и се надявам да играя на Олимпиадата, но не съм разсъждавал по въпроса. Под неутрален флаг? Е, каква е разликата, все още знам, че представлявам Русия. Това вече са измислени формалности. Не виждам много смисъл, тъй като в крайна сметка всички знаят откъде е спортистът.

И ми се струва, че имаше нещо специално и емблематично, когато нашите хокеисти спечелиха под неутрален флаг и всички знаеха, че са руснаци - това беше като двойна победа.", завърши Рубльов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов за популярността на тениса и участието на Олимпиадата под неутрален флаг Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | олимпийски игри | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook